Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 este situată în cartierul Crișan 1, în centrul orașului Slatina și funcţionează într-o clădire alcătuită din: Parter+2+ mansardă. Clădirea a fost construită în 1979 și reabilitată în anul 2012. Aici îşi desfăşoară activitatea 7 grupe de program prelungit, respectiv 2 grupe cu program normal.
Încă de la înființare în anul 1963 a venit în întâmpinarea nevoilor educaționale ale copiilor cu o oferta de activități diversificată. Prin calitatea şi armonizarea actului educational cu cerințele si nevoile părinților și ale comunității locale, prin profesionalismul și dorința colectivului de cadre didactice de a găsi modalități proprii de perfecţionare şi implementare a acestora în actul de predare – învățare, grădinița noastră oferă posibilitatea formării şi instruirii copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani la nivelul unor cerințe de maximă exigență, astfel încât adaptarea la ciclul primar să fie una de succes.
Din anul 1979 , Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 funcţionează în spaţiu specific învăţământului preşcolar situat în strada Păcii nr. 1 A. În ultimii ani, satorită activităţilor și proiectelor desfăşurate de cadrele didactice din unitate, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 a devenit una dintre cele mai solicitate din oraşul Slatina.
Clădirea deţine centrală termică proprie, spaţiu de joacă amenajat şi o frumoasă ”grădină de relaxare, liniște și învățarere”.
Instituția noastră sunt: 9 săli de grupă şi 1dormitor dotate după standarde moderne, 1 sală de mese şi 1 bucătărie modern utilată,1 cabinet de consiliere psihopedagogică, 1 cabinet de logopedie, 1cabinet medical. Capacitatea grădiniţei este de 205 de locuri.
Grădiniţa cu program prelungit nr. 2 oferă condiţii optime pentru desfăşurarea activităţilor de zi cu zi. Sălile de grupă sunt mobilate modern, corespunzător vârstei copiilor. Educatoarele au libertatea de a decora interioarele claselor după talentul şi imaginaţia fiecăreia şi în conformitate cu nivelul de vârstă al preşcolarilor.

Viziunea

Grădinița noastră va fi recunoscută la nivel local, național și internațional pentru că promovează servicii de excelență și stare de bine tuturor copiilor din comunitatea sa, oferind o bază cognitivă de calitate și experiențe de învățare diverse și pentru că asigură un start bun în viață viitorilor școlari.

Misiunea

MISIUNEA   noastră  este de stimula dezvoltarea globală a preșcolarilor cu accent pe educația centrată pe copil, prin respectarea ritmului propriu de învățare și dezvoltare și de a oferi contexte de învățare din diverse domenii de dezvoltare într-un mediu incluziv, securizat, atractiv, stimulativ și multicultural.

Echipa:

Dicu Mihaela – Director, profesor în învătământul preșcolar

Badoiu Mimi- Educatoare
Ciortan Adriana- Profesor în învătământul prescolar
Culcea Florica – Educatoare
Lupu Flori-Profesor în învătământul prescolar
Otea Anuta- Educatoare
Pirvuta Lorena –Profesor invatamant prescolar
Mușat Diana- Profesor invatamant prescolar
Popescu Laura-Profesor invatamant prescolar
Raicu-Constantin Camelia – Profesor invatamant prescolar
Stoica Mihaela-Profesor invatamant prescolar
Taifas Cristina- Profesor învățământ preșcolar
Teodor Gabriela- Educatoare
Tîlvan Lucia- Profesor invatamant prescolar
Tudor Ioanaa – Educatoare
Varzaru Adela- Profesor învățământ preșcolar
Manolache Renate – Administrator financiar
Chirea Elena – Adminitrator de patrimoniu/casier
Personal medical:
Ilie Luminița-medicul unitatii- D.A.S. Slatina
Predună Roxana-asistent medical-D.A.S. Slatina
Nedea Iuliana-asistent medical- D.A.S. Slatina
Alexandru Georgiana- Consilier psihopedagogic- C.J.R.A.E Olt
Rachieru Letiția – Logoped – C.J.R.A.E Olt
Personal nedidactic
Batog Camelia
Vărzaru Lenuța
Dumitrescu Ioana
Butușină Constantina
Barbu Loredana
Tonu Maria
Tudoran Grațiela
Surdu Florentina
Gheorghiceanu Steluța
Personal bucătarie
Neagoe Elena
Șerban Ioana
Muncitor întreținere
Jifcu Constantin

Bucataria

Institutia noastra dispune de bucătărie proprie, mâncarea este pregătită şi servită în conformitate cu normele de igienă şi siguranţă a alimentelor. Meniurile sunt atent întocmite cu respectarea şi principiilor unei alimentaţii bogate, sănătoase şi diversificate.
Săptămânal, meniul este întocmit să respecte necesarul de proteine, glucide, lipide, gramaje şi calorii pentru fiecare categorie de vârstă. Se utilizează următoarele tipuri de alimente: lapte şi produse lactate, carne şi preparate din carne, ouă, grăsimi animale şi vegetale, produse cerealiere, legume, leguminoase uscate, fructe, zahăr şi produse zaharoase. Meniul este întocmit de catre asistentele medicale și avizat de medicul unității și de director.

Curtea

Curtea este spatioasa și este prevazuta cu un loc de joaca cu aparate specifice: topogan, leagăne etc.

SALI DE GRUPA

Grădiniţa dispune de 7 săli de grupă pentru program prelungit, 2 săli de grupa pentru program normal toate dotate cu mobilier adaptat vârstei copiilor care îşi desfăşoară activităţileaici. De asemenea, grupele sunt organizate pe centre/arii de interes conform curriculumului pentru educație timpurie în vigoare.

În anul școlar 2022-2023 Grădinița noastră desfășoară următorul Curriculum la Decizia Scolii:

GRUPA MIJLOCIE A -DANS MODERN

GRUPA MIJLOCIE B -EDUCAȚIE FINANCIARĂ

GRUPA MARE A -SPORT, MIȘCARE, SĂNĂTATE

GRUPA MARE B -MAGIA POVEȘTILOR

GRUPA MARE C -CREATIVITATE ȘI FANTEZIE

GRUPA MARE PN  -FANTEZIE, DIBĂCIE SI CREAȚIE

GRUPA MIJLOCIE PN-MICUL CETĂȚEAN